Face2Faith Nieuwsbrief – jaargang 9 – juni 2019

Beste lezer,

In onze vorige nieuwsbrief berichtten we u over ASIA BIBI. Begin deze maand mocht deze christelijke vrouw die ter dood veroordeeld was Pakistan verlaten, nu is ze in Canada herenigd met haar gezin. Asia was wereldnieuws! Maar, zoals Asia zijn er veel meer christenen in Pakistan.

Een christen wordt in Pakistan behandeld als tweederangs burger. In het dagelijks leven komt zware discriminatie voor, met grote sociale en economische gevolgen. Goedbetaalde banen zijn vrijwel niet bereikbaar voor christenen. Een hoogopgeleide en goedbetaalde christen krijgt te maken met afgunst en loopt grote kans op bedreigingen van collega’s.

Verder gelden in Pakistan strenge blasfemiewetten. Deze wetten stellen het strafbaar om de Islam, de Koran of de profeet Mohammed te beledigen. Iedereen, van moslim tot christen, kan worden beschuldigd van deze godslastering. In de praktijk worden verhoudingsgewijs vaak christenen beschuldigd. Na een beschuldiging moet de verdachte en zijn of haar familie vaak vluchten, bijvoorbeeld om niet te worden gelyncht door een woedende menigte.
In veel gevallen zijn de beschuldigingen echter vals, bedoeld om de beschuldigde uit te schakelen. De blasfemiewetgeving, en met name het misbruik ervan, vormt een maatschappelijk probleem in Pakistan.

Soms komt bovenstaande heel dichtbij …. op dit moment ondersteunt Face2Faith MAHBOOB en AYESHA en hun 7 kinderen. Mahboob is gevlucht omdat hij zijn leven niet meer zeker was in Pakistan nadat hij Jezus heeft aangenomen als zijn HEER.
Ayesha en de kinderen zijn voorlopig achtergebleven in Lahore. Nu Mahboob is gevlucht zijn er geen inkomsten meer om de kinderen te eten te geven, daarom zullen we de komende maanden (in ieder geval tot eind 2019) dit gezin “financieel adopteren”. Helpt U mee? Dat kan door (éénmalig) te doneren aan Face2Faith; klik op onderstaande button.

F2F EDUCATION

Het is juni dus staat de vakantie weer voor de deur op de twee schooltjes. Ook dit seizoen is er weer hard gewerkt door de enige leraar en hebben ongeveer 60 kinderen in deze dorpen dankzij Face2Faith minimale basis educatie  kunnen volgen. De kinderen in deze dorpen hebben meestal  geen toegang tot regulier onderwijs gefinancierd  door de overheid.

Na de vakantie, midden juli of begin augustus, een beetje afhankelijk van het weer, start het nieuwe schoolseizoen. De komende weken staan in het teken van de aanschaf van nieuwe schoolmaterialen en wat “renovatie” werkzaamheden.

DONATEURS BEDANKT !!!!

De afgelopen maanden hebben we verschillende donaties mogen ontvangen. In totaal ruim €1400,-

Leuk om te vermelden is het initiatief van een docent op de GSR: Een extra examen training Duits. Voor deze training werd een vrijwillige bijdrage voor Face2Faith gevraagd. Deze spontane actie bracht €90,- op.

F2F on the move…

Zelfredzaamheid! De voorbije maanden hebben we een eerste concrete stap gezet in deze richting. In onze vorige nieuwsbrief gaven we al aan dat het moeilijk is om het riksja project rendabel te maken. De kosten, zoals onderhoud, vallen hoger uit, de opbrengsten vallen tegen en verder ligt de levensduur van de riksja’s onder de prognose. Dit heeft ons ertoe gedwongen om na te denken over andere wegen naar deze zelfredzaamheid. Uiteindelijk hebben we zo’n drie maanden geleden de eerste Face2Faith Taxi in gebruik genomen! Er is meer en meer behoefte, in en om Karachi, aan goed vervoer voor schooljeugd, families en werkenden en het blijkt dat Taxi’s onder deze groepen steeds populairder worden dan de aloude riksja. De uiteindelijke opbrengst is aanmerkelijk hoger. Eind juni hopen we een tweede Taxi aan te kunnen schaffen.

Activiteiten

  • Eind augustus zullen we een fietspuzzeltocht organiseren.
  • Het 5de F2F zaalvoetbaltoernooi zal begin november worden gehouden. Ook dit keer hopen we op veel teams en een mooie opbrengst.
Steun ons en doe een donatie